Hlívu zbavíme tuhých třeňů a nakrájíme na nudličky. Podusíme ji na sádle, osolíme a sejmeme z plamene asi na 5 minut. Na sádle orestujeme cibuli, kterou posypeme kmínem. Když je cibulka dozlatova, přidáme hladkou mouku a opražíme ji. Po 1 minutě jíšku ochutíme a obarvíme sladkou a pálivou paprikou. Zalijeme vroucí vodou. Metličkou rozšleháme a vmícháme houby a prolisovaný česnek. Podle chuti osolíme, přidáme majoránku a vaříme 10–15 minut.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Tvaroh rozmícháme se žloutky, citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem a vmícháme dětskou krupičku spolu se sněhem…
více o Jablka pečená v tvarohu
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině