Hlívu zbavíme tuhých třeňů a nakrájíme na nudličky. Podusíme ji na sádle, osolíme a sejmeme z plamene asi na 5 minut. Na sádle orestujeme cibuli, kterou posypeme kmínem. Když je cibulka dozlatova, přidáme hladkou mouku a opražíme ji. Po 1 minutě jíšku ochutíme a obarvíme sladkou a pálivou paprikou. Zalijeme vroucí vodou. Metličkou rozšleháme a vmícháme houby a prolisovaný česnek. Podle chuti osolíme, přidáme majoránku a vaříme 10–15 minut.
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete
Na oleji orestujete na velké kusy nakrájený petržel a brambory. Přidáte nastrouhaný zázvor a najemno nasekaný česnek a…
více o Polévka z medvědího česneku