3.6
Hlívu očistíme a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci sádla a asi 5 minut na něm hlívu restujeme. Zalijeme… více o Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme… více o Polévka z hlívy ústřičné
Hlívu zbavíme tuhých třeňů a nakrájíme na nudličky. Podusíme ji na sádle, osolíme a sejmeme z plamene asi na 5 minut.… více o Dršťková polévka z hlívy
Stále si lámete hlavu nad tím, co dát svým dětem k jídlu, aby byly zdravé a plné energie?… Celý článek
Chystáte v podzimním období oslavu nebo jinou slavnostní příležitost a stále si nevíte rady s… Celý článek
Ne nadarmo je dýně hvězdou podzimní kuchyně. Vykouzlíte z ní senzační polévky, přílohy i… Celý článek
I méně zkušený houbař při hledání celkem bezpečně pozná, že to, na co právě kouká v trávě nebo… Celý článek
Žloutky, máslo a cukr utřeme, po částech střídavě přidáváme mléko a mouku s práškem do pečiva a nakonec zašleháme sníh.… více o Čoko kostky
Droždí rozmícháme ve vlahém mléce a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, oba druhy cukru,… více o Savarin
Ve vodě si rozmíchejte kakao, za stálého míchání přiveďte k varu (zhoustne to), povařte cca 1 minutu a nechte řádně… více o Senzační kakaový dort z piškotů za studena
Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a promícháme s rozšlehanými vejci, na kostičky nakrájeným masem a… více o Výborná nádivka
Listové těsto rozdělíme na 2 stejné díly, ze kterých vyválíme na pomoučeném vále dva tenké obdélníky. V pánvi na sádle… více o Prima závin
Krupici rozmícháme v trošce studeného mléka, vlijeme ji do zbylého vařícího mléka a pečlivě mícháme ode dna asi 20… více o Krupicová kaše se sněhem
Smícháme žloutky a ostatní ingredience, poté promícháme s ušlehaným sněhem. Vylijeme na vymazaný a vysypaný středně… více o Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Mleté maso osmahneme na cibulce a oleji, přidáme rajský protlak, zeleninu pokrájenou na kousky a prolisovaný česnek… více o Zapečené mleté maso
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,… více o Paštika z vepřových jater
Do prosáté mouky zamícháme sůl, cukr, vlijeme vlažné mléko a rozpuštěný tuk a žloutky. Rozdrobíme droždí a necháme je… více o Valašské frgály
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni… více o Pumpkin Soup – Dýňová polévka
Těsto: Heru rozpustíme, přidáme žloutky a cukr - utřeme a přidáme mouku a kypřící prášek do pečiva. Z bílků ušleháme… více o Dunajské vlny s meruňkami