Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, vhodíme bujónovou kostku a 20 minut vaříme (pozor – hlíva nikdy zcela nezměkne). Pak přidáme světlou jíšku a nakonec dochutíme majoránkou s utřeným česnekem.
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme…
více o Polévka z hlívy ústřičné
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky