Dršťková staročeská polévka

2.75

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule velká, nebo dvě menší
    • sůl
    • 6
      stroužek česnek i více, dle chuti
    • 80
      g sádlo může být i olej
    • 80
      g hladká mouka
    • 1
      ks masox
    • 2
      lžíce majoránka plné
    • pepř mletý
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      balíček mletá paprika červená lahůdková
    • maggi
    • 700
      g dršťky

Postup přípravy receptu

  • Příprava drštěk: Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme vychladnout.
  • Čerstvé nepředvařené dršťky dobře propereme nejméně třikrát ve vlažné vodě. Potom je nakrájíme na nudličky a vložíme do vlažné vody, přivedeme k varu a vaříme cca čtvrt hodiny. Scedíme, dáme novou vodu a opět vaříme čtvrt hodiny. Toto zopakujeme ještě jednou, celkem tedy třikrát. Poté poslední vodu osolíme a dršťky doměkka uvaříme.
  • Polévka postup: Na sádle nebo oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a ještě chvilku restujeme. Zalijeme vodou, přidáme dršťky, papriku, majoránku, kmín, sůl, pepř, prolisovaný česnek a krátce povaříme. Nakonec dochutíme nebo můžeme přidat pár kapek maggi.
  • Předvařené dršťky můžeme udělat ve větším množství a zbytek dát do mrazáku.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: