Příprava drštěk: Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme vychladnout.
Čerstvé nepředvařené dršťky dobře propereme nejméně třikrát ve vlažné vodě. Potom je nakrájíme na nudličky a vložíme do vlažné vody, přivedeme k varu a vaříme cca čtvrt hodiny. Scedíme, dáme novou vodu a opět vaříme čtvrt hodiny. Toto zopakujeme ještě jednou, celkem tedy třikrát. Poté poslední vodu osolíme a dršťky doměkka uvaříme.
Polévka postup: Na sádle nebo oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a ještě chvilku restujeme. Zalijeme vodou, přidáme dršťky, papriku, majoránku, kmín, sůl, pepř, prolisovaný česnek a krátce povaříme. Nakonec dochutíme nebo můžeme přidat pár kapek maggi.
Předvařené dršťky můžeme udělat ve větším množství a zbytek dát do mrazáku.
Uzený špek na kostičky dáme do hrnce spolu s cibulkou a osmažíme dorůžova. Přidáme fazole v plechovce, necháme zhruba 5…
více o Mexická dršťková polévka
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem