Příprava drštěk: Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme vychladnout.
Čerstvé nepředvařené dršťky dobře propereme nejméně třikrát ve vlažné vodě. Potom je nakrájíme na nudličky a vložíme do vlažné vody, přivedeme k varu a vaříme cca čtvrt hodiny. Scedíme, dáme novou vodu a opět vaříme čtvrt hodiny. Toto zopakujeme ještě jednou, celkem tedy třikrát. Poté poslední vodu osolíme a dršťky doměkka uvaříme.
Polévka postup: Na sádle nebo oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a ještě chvilku restujeme. Zalijeme vodou, přidáme dršťky, papriku, majoránku, kmín, sůl, pepř, prolisovaný česnek a krátce povaříme. Nakonec dochutíme nebo můžeme přidat pár kapek maggi.
Předvařené dršťky můžeme udělat ve větším množství a zbytek dát do mrazáku.
Uzený špek na kostičky dáme do hrnce spolu s cibulkou a osmažíme dorůžova. Přidáme fazole v plechovce, necháme zhruba 5…
více o Mexická dršťková polévka
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
…
více o Rajská omáčka od Verunky
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky