Příprava drštěk: Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme vychladnout.
Čerstvé nepředvařené dršťky dobře propereme nejméně třikrát ve vlažné vodě. Potom je nakrájíme na nudličky a vložíme do vlažné vody, přivedeme k varu a vaříme cca čtvrt hodiny. Scedíme, dáme novou vodu a opět vaříme čtvrt hodiny. Toto zopakujeme ještě jednou, celkem tedy třikrát. Poté poslední vodu osolíme a dršťky doměkka uvaříme.
Polévka postup: Na sádle nebo oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a ještě chvilku restujeme. Zalijeme vodou, přidáme dršťky, papriku, majoránku, kmín, sůl, pepř, prolisovaný česnek a krátce povaříme. Nakonec dochutíme nebo můžeme přidat pár kapek maggi.
Předvařené dršťky můžeme udělat ve větším množství a zbytek dát do mrazáku.
Uzený špek na kostičky dáme do hrnce spolu s cibulkou a osmažíme dorůžova. Přidáme fazole v plechovce, necháme zhruba 5…
více o Mexická dršťková polévka
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory