Vejce rozmícháme s moukou, špetkou soli a postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až získáme hustou směs. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a postupně do ní klademe na plátky pokrájená a jemně naklepaná prsíčka, která nepatrně osolíme, pak klademe plátky šunky a nakonec plátky sýra a takto pokračujeme, až do spotřebování surovin. Celou vrstvu zalijeme rozšlehanými vejci, formu zakryjeme alobalem a při 180 °C pečeme asi 40 minut (nejlépe v horkovzdušné troubě). Vychladlou formu i s obsahem dáme nejméně na 2 hodiny do chladničky, potom vyklepneme na mísu a nakrájíme na plátky.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku