Drůbeží cihla

2.36

hodnoceno: 11
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 150
      g šunka
    • máslo na vymazání formy
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka vrchovaté
    • 2
      ks vejce
    • 600
      g kuřecí prsa nebo krůtí
    • 1,5
      dl mléko
    • 200
      g sýr čedar nebo ementál

Postup přípravy receptu

  • Vejce rozmícháme s moukou, špetkou soli a postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až získáme hustou směs. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a postupně do ní klademe na plátky pokrájená a jemně naklepaná prsíčka, která nepatrně osolíme, pak klademe plátky šunky a nakonec plátky sýra a takto pokračujeme, až do spotřebování surovin. Celou vrstvu zalijeme rozšlehanými vejci, formu zakryjeme alobalem a při 180 °C pečeme asi 40 minut (nejlépe v horkovzdušné troubě). Vychladlou formu i s obsahem dáme nejméně na 2 hodiny do chladničky, potom vyklepneme na mísu a nakrájíme na plátky.
  • Podáváme se zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: