Troubu předehřejeme na 180 °C, dortovou formu (případně dortové formy) vymažeme máslem a dno vyložíme pečicím papírem, který můžeme ještě lehce potřít máslem. Všechny suroviny na jednu placku dáme do mísy a vyšleháme do hladka. Nebo si můžeme nejprve vyšlehat máslo s cukrem, přidat vejce, extrakt, prášek do pečiva a sůl a na závěr zapracovat mouku.
Vymíchané těsto obarvíme potravinářskou barvou a rozetřeme do formy. Jeden z triků k přípravě tohoto dortu je ponechání si zbytečku těsta. Kápneme ho na bílý talířek a další barvené hmoty tak můžeme porovnávat co do intenzity, ale také odstínu – například aby byl jasně viditelný rozdíl mezi žlutou a oranžovou.
Každý korpus pečeme 12 až 15 minut podle trouby. Až začne trošku zlátnout, případně projde špejlovým testem, vyndáme z trouby. Jakmile jsou všechny vrstvy upečené, necháme je vychladnout a vyndáme sýry na krém z lednice.
Vyklopíme je do šlehací mísy, aby měly při zpracování pokojovou teplotu. Poté přidáme cukr a vanilkový extrakt, krátce vyšleháme. Ušleháme ze smetany šlehačku a zlehka ji postupně zamícháme do sýrů. Pak už můžeme začít vrstvit dort. Ujasníme si, v jakém pořadí jdou barvy duhy a rozhodneme se, se kterou barvou začneme.
Dort potřeme tenkou vrstvou krému, která na sobě zachytí drobečky. Dort je pak potřeba dát na chvíli do lednice, aby na něm krém ztuhnul. Pak ho potřeme zbytkem krému a navrch nasypeme lentilky.
Upozornění: Nenesu odpovědnost za případné barevné skvrny na oblečení. :)
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a opepříme, na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky. Do majonézy vmícháme nadrobno rozsekaná vejce,…
více o Chuťovky se sardelovým očkem