Ingredience: Na těsto zaděláme a necháme kynout min. hodinu. Lžící namočenou v oleji vykrajujeme kousíčky těsta a klademe na vymaštěný plech (1dávka těsta = 1 plech)...a pečeme.
Na krém (šodó) přivedeme k varu mléko, vlijeme do něj ostatní smíchané ingredience na krém (kromě citr. šťávy) a za stále míchání dovedeme ke zhoustnutí - nevaříme! Hotové zakápneme citr. šťávou nebo rumem. (Máme nejraději s citr. šťávou, bez rumu)
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát