Ingredience: Na těsto zaděláme a necháme kynout min. hodinu. Lžící namočenou v oleji vykrajujeme kousíčky těsta a klademe na vymaštěný plech (1dávka těsta = 1 plech)...a pečeme.
Na krém (šodó) přivedeme k varu mléko, vlijeme do něj ostatní smíchané ingredience na krém (kromě citr. šťávy) a za stále míchání dovedeme ke zhoustnutí - nevaříme! Hotové zakápneme citr. šťávou nebo rumem. (Máme nejraději s citr. šťávou, bez rumu)
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater