Změklé máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Do vzniklého krému zašleháme žloutky. Z bílků připravíme sníh.
Do pěny vmícháme polovinu sněhu, mouky a mléka. Přidáme zbylý sníh, mouku s práškem do pečiva a polovinu zbylého mléka.
Asi 2/3 těsta rozetřeme na pekáč vyložený pečicím papírem, do zbylého těsta vmícháme kakao a zbytek mléka. Tmavé těsto rozetřeme na světlé a zatlačíme třešně. Pečeme při 160 °C asi 45 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Vmícháme tvaroh, vanilkový cukr a šťávu z citronu. Krém rozetřeme na korpus a necháme ztuhnout. Ve vodní lázni necháme rozpustit ztužený tuk. Přidáme na kostky rozlámanou čokoládu. Jakmile se rozpustíme, nalijeme na krém a necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne.
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění…
více o Čokoládový dort bez mouky
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty…
více o Falešný tatarák z uzeniny
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies