Změklé máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Do vzniklého krému zašleháme žloutky. Z bílků připravíme sníh.
Do pěny vmícháme polovinu sněhu, mouky a mléka. Přidáme zbylý sníh, mouku s práškem do pečiva a polovinu zbylého mléka.
Asi 2/3 těsta rozetřeme na pekáč vyložený pečicím papírem, do zbylého těsta vmícháme kakao a zbytek mléka. Tmavé těsto rozetřeme na světlé a zatlačíme třešně. Pečeme při 160 °C asi 45 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Vmícháme tvaroh, vanilkový cukr a šťávu z citronu. Krém rozetřeme na korpus a necháme ztuhnout. Ve vodní lázni necháme rozpustit ztužený tuk. Přidáme na kostky rozlámanou čokoládu. Jakmile se rozpustíme, nalijeme na krém a necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne.
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)