Změklé máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Do vzniklého krému zašleháme žloutky. Z bílků připravíme sníh.
Do pěny vmícháme polovinu sněhu, mouky a mléka. Přidáme zbylý sníh, mouku s práškem do pečiva a polovinu zbylého mléka.
Asi 2/3 těsta rozetřeme na pekáč vyložený pečicím papírem, do zbylého těsta vmícháme kakao a zbytek mléka. Tmavé těsto rozetřeme na světlé a zatlačíme třešně. Pečeme při 160 °C asi 45 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Vmícháme tvaroh, vanilkový cukr a šťávu z citronu. Krém rozetřeme na korpus a necháme ztuhnout. Ve vodní lázni necháme rozpustit ztužený tuk. Přidáme na kostky rozlámanou čokoládu. Jakmile se rozpustíme, nalijeme na krém a necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy - mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma a vodu…
více o Falešná marcipánová hmota
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory