Změklé máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Do vzniklého krému zašleháme žloutky. Z bílků připravíme sníh.
Do pěny vmícháme polovinu sněhu, mouky a mléka. Přidáme zbylý sníh, mouku s práškem do pečiva a polovinu zbylého mléka.
Asi 2/3 těsta rozetřeme na pekáč vyložený pečicím papírem, do zbylého těsta vmícháme kakao a zbytek mléka. Tmavé těsto rozetřeme na světlé a zatlačíme třešně. Pečeme při 160 °C asi 45 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Vmícháme tvaroh, vanilkový cukr a šťávu z citronu. Krém rozetřeme na korpus a necháme ztuhnout. Ve vodní lázni necháme rozpustit ztužený tuk. Přidáme na kostky rozlámanou čokoládu. Jakmile se rozpustíme, nalijeme na krém a necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky