Změklé máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Do vzniklého krému zašleháme žloutky. Z bílků připravíme sníh.
Do pěny vmícháme polovinu sněhu, mouky a mléka. Přidáme zbylý sníh, mouku s práškem do pečiva a polovinu zbylého mléka.
Asi 2/3 těsta rozetřeme na pekáč vyložený pečicím papírem, do zbylého těsta vmícháme kakao a zbytek mléka. Tmavé těsto rozetřeme na světlé a zatlačíme třešně. Pečeme při 160 °C asi 45 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Vmícháme tvaroh, vanilkový cukr a šťávu z citronu. Krém rozetřeme na korpus a necháme ztuhnout. Ve vodní lázni necháme rozpustit ztužený tuk. Přidáme na kostky rozlámanou čokoládu. Jakmile se rozpustíme, nalijeme na krém a necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne.
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem