Cukr, žloutky a vanilinový cukr vyšleháme dohladka. Přidáme olej, teplou vodu a do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva. Zašleháme. Přidáme rozinky.
Vmícháme sníh z bílků. Formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Vlijeme polovinu těsta.
Do druhé poloviny vmícháme kakao (tolik, aby bylo těsto pěkně tmavě hnědé). Druhou polovinu vlijeme na první a stěrku na pár místech probodneme do první vrstvy.
Formu dáme do vyhřáté trouby a pečeme na mírný stupeň, až se těsto nelepí na špejli.
Tato bábovka je u nás favoritka, jinou prakticky ani neděláme. Je krásně vláčná.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník