Cukr, žloutky a vanilinový cukr vyšleháme dohladka. Přidáme olej, teplou vodu a do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva. Zašleháme. Přidáme rozinky.
Vmícháme sníh z bílků. Formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Vlijeme polovinu těsta.
Do druhé poloviny vmícháme kakao (tolik, aby bylo těsto pěkně tmavě hnědé). Druhou polovinu vlijeme na první a stěrku na pár místech probodneme do první vrstvy.
Formu dáme do vyhřáté trouby a pečeme na mírný stupeň, až se těsto nelepí na špejli.
Tato bábovka je u nás favoritka, jinou prakticky ani neděláme. Je krásně vláčná.
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení