Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky,které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle a nadrobno nakrájené slanině.Jakmile je maso osmahlé dáme jej bokem, výpek zalijeme bílím vínem přidáme kmín,nové koření,pár kuliček celého pepře,majoránku a bujón rozpuštěný v teplé vodě. Necháme to celé zpěnit aby se vypařil alkohol,poté přidáme 4 větší stroužky česneku a maso. To vše na mírném ohni dusíme cca 1,5 hodiny za občasného míchání a podlévání vodou případně vývarem. Až je maso měkké, přidáme na větší kusy pokrájenou mrkev a brambory (lepší jsou mladé i se šlupkou),vše necháme povařit do změknutí a zredukování šťávy na hustší omáčku.
Podáváme samostatně nebo čerstvým chlebem.Můžeme ozdobit natí petržele či libečku.
Plátky krkovičky jemně rukou naklepeme, z obou stran lehce osolíme a opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu,…
více o Dušená krkovička se zeleninou
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody