Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky,které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle a nadrobno nakrájené slanině.Jakmile je maso osmahlé dáme jej bokem, výpek zalijeme bílím vínem přidáme kmín,nové koření,pár kuliček celého pepře,majoránku a bujón rozpuštěný v teplé vodě. Necháme to celé zpěnit aby se vypařil alkohol,poté přidáme 4 větší stroužky česneku a maso. To vše na mírném ohni dusíme cca 1,5 hodiny za občasného míchání a podlévání vodou případně vývarem. Až je maso měkké, přidáme na větší kusy pokrájenou mrkev a brambory (lepší jsou mladé i se šlupkou),vše necháme povařit do změknutí a zredukování šťávy na hustší omáčku.
Podáváme samostatně nebo čerstvým chlebem.Můžeme ozdobit natí petržele či libečku.
Plátky krkovičky jemně rukou naklepeme, z obou stran lehce osolíme a opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu,…
více o Dušená krkovička se zeleninou
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem