Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky,které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle a nadrobno nakrájené slanině.Jakmile je maso osmahlé dáme jej bokem, výpek zalijeme bílím vínem přidáme kmín,nové koření,pár kuliček celého pepře,majoránku a bujón rozpuštěný v teplé vodě. Necháme to celé zpěnit aby se vypařil alkohol,poté přidáme 4 větší stroužky česneku a maso. To vše na mírném ohni dusíme cca 1,5 hodiny za občasného míchání a podlévání vodou případně vývarem. Až je maso měkké, přidáme na větší kusy pokrájenou mrkev a brambory (lepší jsou mladé i se šlupkou),vše necháme povařit do změknutí a zredukování šťávy na hustší omáčku.
Podáváme samostatně nebo čerstvým chlebem.Můžeme ozdobit natí petržele či libečku.
Plátky krkovičky jemně rukou naklepeme, z obou stran lehce osolíme a opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu,…
více o Dušená krkovička se zeleninou
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu…
více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček