Plátky krkovičky jemně rukou naklepeme, z obou stran lehce osolíme a opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu, druhou stranu lehce drceným kmínem. Vložíme do nádoby nebo misky a potřeme z obou stran hořčicí. Ideální je staroanglická hořčice, ale stejně dobře poslouží i běžná plnotučná. Na konec vše zakápneme trochou oleje. Zabalíme do pytlíku nebo fólie, aby maso nezvětralo a necháme v lednici odležet alespoň dva, nejlépe tři dny.
Když je maso odležené, nenechte se překvapit silnou vůní hořčice. Připravíme si nádobu na pečení. Nádobu jemně vymázneme máslem, na dno položíme dva plátky másla a na ně naklademe maso.
Vedle si připravíme zeleninu, ostrouháme mrkev a kořen petržele a nakrájíme je na průměrně silné plátky (cca půl centimetru až centimetr). Plátky naklademe na maso společně se čtyřmi stroužky česneku (vcelku). Na takto ozdobené maso nakrájíme na plátky či kroužky jednu větší cibuli. Navrch dáme ještě dva plátky másla a vše přelijeme připraveným bujónem. Bujón by měl dosahovat cca do dvou třetin masa. Přikryjeme a pečeme (dusíme) s pokličkou po dobu cca 70–80 minut na teplotu 200 °C.
Jako přílohu můžeme podávat pečivo, třeba rozpečenou bagetu, případně vařený nebo šťouchaný brambor. Brambory můžete oloupané přidat dusit k masu a dělat tak přílohu rovnou s hlavním jídlem.
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka…
více o Bramborová roláda od maminky
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou