Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno. Na oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Pak přidáme zelí, lžíci octu, osolíme, okmínujeme, opepříme. Podlijeme jen malinko, aby se zelí nepřipalovalo. Pomalu dusíme a hlídáme, aby se nevydusila všechna voda. V případě potřeby podlijeme. Až je zelí poloměkké, přidáme k němu nastrouhané jablko a nastrouhané brambory. Dále dusíme, dokud zelí a brambory nezměknou a jablko se nerozvaří. Podle vlastního gusta dochutíme solí, cukrem a octem.
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou