Dušené kuřátko

3.17

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks kuře
    • 1
      ks cibule
    • 0,2
      l slunečnicový olej
    • 2
      sklenice voda
    • 2
      lžička pepř mletý
    • 500
      g mražená zelenina hrášek, mrkev, kukuřice
    • 2
      lžička česnek sušený

Postup přípravy receptu

  • Naporcujeme si kuře. Kosti a maso na hrudi můžeme použít na vývar. Když máme kuře naporcované, tak ho osolíme a dáme smažit cibulku na olej. Cibulku smažíme do zlatava.
  • Na cibulku přidáme maso, aby se trošku osmažilo. Ochutíme ho bílým a černým pepřem a sušeným česnekem. Maso otočíme a osmažíme z obou stran. Podlijeme jednou nebo dvěma sklenicemi vody podle toho, kolik chceme mít šťávy. Přikryjeme pokličkou a můžeme maso nechat dusit.
  • Asi po 25 minutách masíčko změklo – to je čas přidat zeleninu. Poté přikryjeme pokličkou a necháme zeleninu změknout. Nejlepší příloha je rýže a to tím způsobem, že ji uvaříme a pak ještě dáme zapéct do trouby.
  • Dobrou chuť.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: