Naporcujeme si kuře. Kosti a maso na hrudi můžeme použít na vývar. Když máme kuře naporcované, tak ho osolíme a dáme smažit cibulku na olej. Cibulku smažíme do zlatava.
Na cibulku přidáme maso, aby se trošku osmažilo. Ochutíme ho bílým a černým pepřem a sušeným česnekem. Maso otočíme a osmažíme z obou stran. Podlijeme jednou nebo dvěma sklenicemi vody podle toho, kolik chceme mít šťávy. Přikryjeme pokličkou a můžeme maso nechat dusit.
Asi po 25 minutách masíčko změklo – to je čas přidat zeleninu. Poté přikryjeme pokličkou a necháme zeleninu změknout. Nejlepší příloha je rýže a to tím způsobem, že ji uvaříme a pak ještě dáme zapéct do trouby.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme na hodně drobno nakrájenou kapii a trošinku podusíme, přidáme obě plechovky…
více o Mexické fazole se zeleninou
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku,…
více o Vepřové s jablky na kmíně