Naporcujeme si kuře. Kosti a maso na hrudi můžeme použít na vývar. Když máme kuře naporcované, tak ho osolíme a dáme smažit cibulku na olej. Cibulku smažíme do zlatava.
Na cibulku přidáme maso, aby se trošku osmažilo. Ochutíme ho bílým a černým pepřem a sušeným česnekem. Maso otočíme a osmažíme z obou stran. Podlijeme jednou nebo dvěma sklenicemi vody podle toho, kolik chceme mít šťávy. Přikryjeme pokličkou a můžeme maso nechat dusit.
Asi po 25 minutách masíčko změklo – to je čas přidat zeleninu. Poté přikryjeme pokličkou a necháme zeleninu změknout. Nejlepší příloha je rýže a to tím způsobem, že ji uvaříme a pak ještě dáme zapéct do trouby.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na…
více o Výborné hrníčkové knedlíky