Naporcujeme si kuře. Kosti a maso na hrudi můžeme použít na vývar. Když máme kuře naporcované, tak ho osolíme a dáme smažit cibulku na olej. Cibulku smažíme do zlatava.
Na cibulku přidáme maso, aby se trošku osmažilo. Ochutíme ho bílým a černým pepřem a sušeným česnekem. Maso otočíme a osmažíme z obou stran. Podlijeme jednou nebo dvěma sklenicemi vody podle toho, kolik chceme mít šťávy. Přikryjeme pokličkou a můžeme maso nechat dusit.
Asi po 25 minutách masíčko změklo – to je čas přidat zeleninu. Poté přikryjeme pokličkou a necháme zeleninu změknout. Nejlepší příloha je rýže a to tím způsobem, že ji uvaříme a pak ještě dáme zapéct do trouby.
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.