Naporcujeme si kuře. Kosti a maso na hrudi můžeme použít na vývar. Když máme kuře naporcované, tak ho osolíme a dáme smažit cibulku na olej. Cibulku smažíme do zlatava.
Na cibulku přidáme maso, aby se trošku osmažilo. Ochutíme ho bílým a černým pepřem a sušeným česnekem. Maso otočíme a osmažíme z obou stran. Podlijeme jednou nebo dvěma sklenicemi vody podle toho, kolik chceme mít šťávy. Přikryjeme pokličkou a můžeme maso nechat dusit.
Asi po 25 minutách masíčko změklo – to je čas přidat zeleninu. Poté přikryjeme pokličkou a necháme zeleninu změknout. Nejlepší příloha je rýže a to tím způsobem, že ji uvaříme a pak ještě dáme zapéct do trouby.
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
Najprv upečieme sušienky (alebo kúpime hotové piškóty :)). Rúru vyhrejeme na 190°C. Maslo našľaháme s cukrom do peny,…
více o Vanilkový pohár s jahodami