Dušené vepřové maso s hlívou

2

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 40
      g uzený špek jemně krájený (nebo olej)
    • 350
      g vepřové maso plec, krkovice, kýta... cca
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g hlíva ústřičná cca
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • mletý kmín - není nutný
    • 2,5
      dl vývar cca
    • jíška nebo hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  • Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či plátky pokrájené osolené a opepřené maso. Po osmažení masa přidáme nasekaný česnek a na nudličky pokrájenou hlívu, vše ještě krátce zprudka osmažíme. K masu a hlívě přilijeme vývar, tolik, aby maso bylo ponořené, zaklopíme a dusíme za občasného podlití a promíchání doměkka. Pokud máme rádi chuť bylinek, můžeme s hlívou a česnekem přidat i majoránku nebo tymián dle chuti. Když máme maso měkké omáčku zahustíme buď jíškou osmaženou z másla a mouky nebo trochou hladké mouky rozmíchané v malém množství vody. Vše necháme ještě krátce provařit, dle chuti můžeme ještě dochutit solí, pepřem. Pokud chceme, omáčku můžeme zjemnit troškou smetany ke šlehání.
  • Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem, těstovinami, rýží...
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: