Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či plátky pokrájené osolené a opepřené maso. Po osmažení masa přidáme nasekaný česnek a na nudličky pokrájenou hlívu, vše ještě krátce zprudka osmažíme. K masu a hlívě přilijeme vývar, tolik, aby maso bylo ponořené, zaklopíme a dusíme za občasného podlití a promíchání doměkka. Pokud máme rádi chuť bylinek, můžeme s hlívou a česnekem přidat i majoránku nebo tymián dle chuti. Když máme maso měkké omáčku zahustíme buď jíškou osmaženou z másla a mouky nebo trochou hladké mouky rozmíchané v malém množství vody. Vše necháme ještě krátce provařit, dle chuti můžeme ještě dochutit solí, pepřem. Pokud chceme, omáčku můžeme zjemnit troškou smetany ke šlehání.
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem, těstovinami, rýží...
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené hovězí maso (může být i vepřové nebo drůbeží), které…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce