Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či plátky pokrájené osolené a opepřené maso. Po osmažení masa přidáme nasekaný česnek a na nudličky pokrájenou hlívu, vše ještě krátce zprudka osmažíme. K masu a hlívě přilijeme vývar, tolik, aby maso bylo ponořené, zaklopíme a dusíme za občasného podlití a promíchání doměkka. Pokud máme rádi chuť bylinek, můžeme s hlívou a česnekem přidat i majoránku nebo tymián dle chuti. Když máme maso měkké omáčku zahustíme buď jíškou osmaženou z másla a mouky nebo trochou hladké mouky rozmíchané v malém množství vody. Vše necháme ještě krátce provařit, dle chuti můžeme ještě dochutit solí, pepřem. Pokud chceme, omáčku můžeme zjemnit troškou smetany ke šlehání.
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem, těstovinami, rýží...
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené hovězí maso (může být i vepřové nebo drůbeží), které…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou