Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či plátky pokrájené osolené a opepřené maso. Po osmažení masa přidáme nasekaný česnek a na nudličky pokrájenou hlívu, vše ještě krátce zprudka osmažíme. K masu a hlívě přilijeme vývar, tolik, aby maso bylo ponořené, zaklopíme a dusíme za občasného podlití a promíchání doměkka. Pokud máme rádi chuť bylinek, můžeme s hlívou a česnekem přidat i majoránku nebo tymián dle chuti. Když máme maso měkké omáčku zahustíme buď jíškou osmaženou z másla a mouky nebo trochou hladké mouky rozmíchané v malém množství vody. Vše necháme ještě krátce provařit, dle chuti můžeme ještě dochutit solí, pepřem. Pokud chceme, omáčku můžeme zjemnit troškou smetany ke šlehání.
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem, těstovinami, rýží...
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené hovězí maso (může být i vepřové nebo drůbeží), které…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky