Dvoubarevná mramorová bábovka

2.22

hodnoceno: 9
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sádlo na vymázání formy
    • 5
      ks vejce
    • 200
      ml mléko cca
    • strouhanka na vysypání formy
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 4
      lžíce kakao
    • 250
      ml olej
    • 250
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Z bílků ušleháme sníh. Do sněhu přidáme cukr, žloutky a vyšleháme. Přidáme olej a postupně za stálého míchání přisypeme mouku, do které jsme přimíchali prášek do pečiva. Pomalu přiléváme mléko tak, aby těsto nebylo moc husté.
  • Tři čtvrtiny těsta vylijeme do vymazané a vysypané formy. Do zbylého těsta přidáme kakao, zamícháme a přilijeme do formy.
  • Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C asi na 45 minut. Dobu pečení uzpůsobíme tomu, jak nám peče trouba. Vyzkoušíme špejlí, zda je bábovka hotová.
  • Hotovou bábovku můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Zařazení: Bábovky

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.