Esíčka rozdrtíme v mixéru nebo nastrouháme, prosijeme do mísy, přidáme prosátý cukr s kakaem, rum, kávu a vypracujeme tužší, ale vláčné těsto. Necháme 30 minut odležet. Změklé máslo, prosátý cukr a žloutek utřeme dohladka a nakonec přidáme rum. Těsto dáme mezi mikrotenovou fólii a rozválíme z něj placku asi 0,5 cm silnou. Plát potřeme náplní, pomocí fólie opatrně svineme a v chladu necháme ztuhnout. Před podáváním nakrájíme na plátky.
V jedné míse si nejlépe ručním mixérem opatrně prošleháme kakaové těsto, v druhé potom to tvarohové.
V případě, že…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Z bílků ušleháme sníh. Do sněhu přidáme cukr, žloutky a vyšleháme. Přidáme olej a postupně za stálého míchání přisypeme…
více o Dvoubarevná mramorová bábovka
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena