Esíčka rozdrtíme v mixéru nebo nastrouháme, prosijeme do mísy, přidáme prosátý cukr s kakaem, rum, kávu a vypracujeme tužší, ale vláčné těsto. Necháme 30 minut odležet. Změklé máslo, prosátý cukr a žloutek utřeme dohladka a nakonec přidáme rum. Těsto dáme mezi mikrotenovou fólii a rozválíme z něj placku asi 0,5 cm silnou. Plát potřeme náplní, pomocí fólie opatrně svineme a v chladu necháme ztuhnout. Před podáváním nakrájíme na plátky.
V jedné míse si nejlépe ručním mixérem opatrně prošleháme kakaové těsto, v druhé potom to tvarohové.
V případě, že…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Z bílků ušleháme sníh. Do sněhu přidáme cukr, žloutky a vyšleháme. Přidáme olej a postupně za stálého míchání přisypeme…
více o Dvoubarevná mramorová bábovka
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, kakao, vodu a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.…
více o Řezy se šlehačkou a pudinkem
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky