V jedné míse si nejlépe ručním mixérem opatrně prošleháme kakaové těsto, v druhé potom to tvarohové.
V případě, že použijete tvaroh vaničkový, uberte alespoň půl hrnečku mléka. I tak bude hmota víceméně tekutá.
Do vymazaného nebo pečicím papírem vyloženého plechu nalijte přes polovinu kakaového těsta, důkladně jej stěrkou rozetřete do všech koutů a na něj navrstvěte tvarohové.
Pravděpodobně se vám těsta už teď smíchají dohromady, nevadí. Úplně v klidu je lehce rozetřete, ať je tvaroh v každém kousku.
Navrch nalijte zbytek kakaové hmoty a opět zarovnejte.
Pečte na 150–180 °C zhruba hodinu v předehřáté troubě. Samozřejmostí je pravidelná kontrola dřevěnou špejlí. Tvarohové těsto vám sice bude špinit až do konce, ale jeho hotovost naznačí hnědnutí vykukujících tvarohových ploch.
Alternativa: Místo hladké mouky použijeme polohrubou a hutnější tvaroh naneseme navrch zdobícím sáčkem. Hladká mouka však dodá buchtě na vláčnosti.
Těsto: Celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem. Potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky