V jedné míse si nejlépe ručním mixérem opatrně prošleháme kakaové těsto, v druhé potom to tvarohové.
V případě, že použijete tvaroh vaničkový, uberte alespoň půl hrnečku mléka. I tak bude hmota víceméně tekutá.
Do vymazaného nebo pečicím papírem vyloženého plechu nalijte přes polovinu kakaového těsta, důkladně jej stěrkou rozetřete do všech koutů a na něj navrstvěte tvarohové.
Pravděpodobně se vám těsta už teď smíchají dohromady, nevadí. Úplně v klidu je lehce rozetřete, ať je tvaroh v každém kousku.
Navrch nalijte zbytek kakaové hmoty a opět zarovnejte.
Pečte na 150–180 °C zhruba hodinu v předehřáté troubě. Samozřejmostí je pravidelná kontrola dřevěnou špejlí. Tvarohové těsto vám sice bude špinit až do konce, ale jeho hotovost naznačí hnědnutí vykukujících tvarohových ploch.
Alternativa: Místo hladké mouky použijeme polohrubou a hutnější tvaroh naneseme navrch zdobícím sáčkem. Hladká mouka však dodá buchtě na vláčnosti.
Těsto: Celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem. Potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany