V jedné míse si nejlépe ručním mixérem opatrně prošleháme kakaové těsto, v druhé potom to tvarohové.
V případě, že použijete tvaroh vaničkový, uberte alespoň půl hrnečku mléka. I tak bude hmota víceméně tekutá.
Do vymazaného nebo pečicím papírem vyloženého plechu nalijte přes polovinu kakaového těsta, důkladně jej stěrkou rozetřete do všech koutů a na něj navrstvěte tvarohové.
Pravděpodobně se vám těsta už teď smíchají dohromady, nevadí. Úplně v klidu je lehce rozetřete, ať je tvaroh v každém kousku.
Navrch nalijte zbytek kakaové hmoty a opět zarovnejte.
Pečte na 150–180 °C zhruba hodinu v předehřáté troubě. Samozřejmostí je pravidelná kontrola dřevěnou špejlí. Tvarohové těsto vám sice bude špinit až do konce, ale jeho hotovost naznačí hnědnutí vykukujících tvarohových ploch.
Alternativa: Místo hladké mouky použijeme polohrubou a hutnější tvaroh naneseme navrch zdobícím sáčkem. Hladká mouka však dodá buchtě na vláčnosti.
Těsto: Celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem. Potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem