Dvoubarevná tvarohová buchta

2.8

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks vanilkový pudink nevařit, jen vysypat prášek
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
    • tvarohová náplň
    • těsto
    • 0,8
      hrnek olej
    • 0,5
      hrnek mléko polotučné
    • 2
      ks tvaroh z vaničky
    • 1
      hrnek cukr

Postup přípravy receptu

  • V jedné míse si nejlépe ručním mixérem opatrně prošleháme kakaové těsto, v druhé potom to tvarohové.
  • V případě, že použijete tvaroh vaničkový, uberte alespoň půl hrnečku mléka. I tak bude hmota víceméně tekutá.
  • Do vymazaného nebo pečicím papírem vyloženého plechu nalijte přes polovinu kakaového těsta, důkladně jej stěrkou rozetřete do všech koutů a na něj navrstvěte tvarohové.
  • Pravděpodobně se vám těsta už teď smíchají dohromady, nevadí. Úplně v klidu je lehce rozetřete, ať je tvaroh v každém kousku.
  • Navrch nalijte zbytek kakaové hmoty a opět zarovnejte.
  • Pečte na 150–180 °C zhruba hodinu v předehřáté troubě. Samozřejmostí je pravidelná kontrola dřevěnou špejlí. Tvarohové těsto vám sice bude špinit až do konce, ale jeho hotovost naznačí hnědnutí vykukujících tvarohových ploch.
  • Alternativa: Místo hladké mouky použijeme polohrubou a hutnější tvaroh naneseme navrch zdobícím sáčkem. Hladká mouka však dodá buchtě na vláčnosti.
Zařazení: Moučníky Buchty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.