Z mouky, moučkového cukru, vajec, rumu a másla rychle vypracujeme hladké těsto. Těsto rozpůlíme a do jedné poloviny vmícháme kakao. Oba kusy vytvarujeme do bochánků a uložíme je ve fólii na 30 minut do chladničky.
Na pomoučeném válu těsta rozválíme na 5 mm silné pláty, které potřeme bílkem.
Na přípravu spirál položíme tmavé těsto na světlé, stočíme a nakrájíme na plátky.
Pro šachovnicový vzor nakrájíme těsto na 1 cm široké pruhy. Světlé a tmavé pruhy klademe vedle sebe a na sebe. Vše obalíme plátem světlého těsta, utvoříme váleček a nakrájíme na plátky.
Na mramorový vzor prohněteme zbytky obou těst, vytvoříme váleček a nakrájíme na plátky.
Troubu předehřejeme na 200 °C a cukroví pečeme asi 12 minut.
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici