Z mouky, moučkového cukru, vajec, rumu a másla rychle vypracujeme hladké těsto. Těsto rozpůlíme a do jedné poloviny vmícháme kakao. Oba kusy vytvarujeme do bochánků a uložíme je ve fólii na 30 minut do chladničky.
Na pomoučeném válu těsta rozválíme na 5 mm silné pláty, které potřeme bílkem.
Na přípravu spirál položíme tmavé těsto na světlé, stočíme a nakrájíme na plátky.
Pro šachovnicový vzor nakrájíme těsto na 1 cm široké pruhy. Světlé a tmavé pruhy klademe vedle sebe a na sebe. Vše obalíme plátem světlého těsta, utvoříme váleček a nakrájíme na plátky.
Na mramorový vzor prohněteme zbytky obou těst, vytvoříme váleček a nakrájíme na plátky.
Troubu předehřejeme na 200 °C a cukroví pečeme asi 12 minut.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček