Tmavé těsto: Mouku smíchejte se solí, práškem do pečiva, prosátým kakaem a moučkovým cukrem. Přidejte na kostky pokrájené měkké máslo, jemně strouhanou pomerančovou kůru, vejce a vše zpracujte nejlépe v robotu do podoby vláčného těsta. Nechte těsto v chladničce 30 minut odležet. Ze ztuhlé tmavé hmoty vypracujte válením v dlaních větší počet stejně velkých kuliček o hmotnosti asi 10 až 12 g. Všechny rozložte na plech o rozměrech 35x30 cm pokrytý papírem na pečení (pravidelný čtvercový rastr je výhodou).
Teprve potom si připravte světlé těsto: Změklé máslo vyšlehejte s cukrem včetně vanilkového do pěny a zašlehejte do ní oddělené žloutky. Zvlášť prošlehejte tvaroh s vanilkovým pudinkem a vmíchejte ho střídavě se sněhem vypracovaným z bílků do máslové žloutkové pěny. Vzniklé těsto rozdělte lžící do podoby malých kopečků, které usadíte na každou jednotlivou kuličku na plechu. Všechny koule takto zakryjte, vložte plech do trouby vyhřáté na 160 °C a buchtu upečte – cca 30 minut.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme…
více o Karbanátky z ovesných vloček