Tmavé těsto: Mouku smíchejte se solí, práškem do pečiva, prosátým kakaem a moučkovým cukrem. Přidejte na kostky pokrájené měkké máslo, jemně strouhanou pomerančovou kůru, vejce a vše zpracujte nejlépe v robotu do podoby vláčného těsta. Nechte těsto v chladničce 30 minut odležet. Ze ztuhlé tmavé hmoty vypracujte válením v dlaních větší počet stejně velkých kuliček o hmotnosti asi 10 až 12 g. Všechny rozložte na plech o rozměrech 35x30 cm pokrytý papírem na pečení (pravidelný čtvercový rastr je výhodou).
Teprve potom si připravte světlé těsto: Změklé máslo vyšlehejte s cukrem včetně vanilkového do pěny a zašlehejte do ní oddělené žloutky. Zvlášť prošlehejte tvaroh s vanilkovým pudinkem a vmíchejte ho střídavě se sněhem vypracovaným z bílků do máslové žloutkové pěny. Vzniklé těsto rozdělte lžící do podoby malých kopečků, které usadíte na každou jednotlivou kuličku na plechu. Všechny koule takto zakryjte, vložte plech do trouby vyhřáté na 160 °C a buchtu upečte – cca 30 minut.
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)