Tmavé těsto: Mouku smíchejte se solí, práškem do pečiva, prosátým kakaem a moučkovým cukrem. Přidejte na kostky pokrájené měkké máslo, jemně strouhanou pomerančovou kůru, vejce a vše zpracujte nejlépe v robotu do podoby vláčného těsta. Nechte těsto v chladničce 30 minut odležet. Ze ztuhlé tmavé hmoty vypracujte válením v dlaních větší počet stejně velkých kuliček o hmotnosti asi 10 až 12 g. Všechny rozložte na plech o rozměrech 35x30 cm pokrytý papírem na pečení (pravidelný čtvercový rastr je výhodou).
Teprve potom si připravte světlé těsto: Změklé máslo vyšlehejte s cukrem včetně vanilkového do pěny a zašlehejte do ní oddělené žloutky. Zvlášť prošlehejte tvaroh s vanilkovým pudinkem a vmíchejte ho střídavě se sněhem vypracovaným z bílků do máslové žloutkové pěny. Vzniklé těsto rozdělte lžící do podoby malých kopečků, které usadíte na každou jednotlivou kuličku na plechu. Všechny koule takto zakryjte, vložte plech do trouby vyhřáté na 160 °C a buchtu upečte – cca 30 minut.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou
Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy…
více o Malinový krém na makrónky