Dvoubarevný tvarohový koláč

3.36

hodnoceno: 22
Příprava: 120 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • náplň
    • 750
      g nízkotučný tvaroh 0,2 % tuku
    • 150
      g zakysaná smetana
    • 2
      ks vejce
    • 100
      ml mléko polotučné
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1,5
      balení vanilkový pudink zn. Belbake
    • 2
      lžíce kakao
  • těsto
    • 100
      g máslo
    • 150
      g cukr krystal
    • 250
      g polohrubá mouka
    • sůl
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

  • TĚSTO
  • Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto poté zpracujeme ještě na vále a rozprostřeme do vymazané formy, vč. stěn.
  • NÁPLŇ
  • V míse metličkou smícháme tvaroh se zakysanou smetanou. Poté přidáme celá vejce, mléko a zamícháme. Přisypeme moučkový cukr, vanilinový cukr a opět promícháme. Nakonec přisypeme vanilkový pudink. Polovinu vzniklé náplně odlijeme do jiné mísy. Do oddělené části následně nasypeme kakao a důkladně smícháme. Od středu formy lžící střídavě vrstvíme světlou a tmavou náplň.
  • Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 60 min. (Já jsem pekla 90.)
  • Vychladlý koláč vyjmeme z dortové forma nakrájíme na trojúhelníky. Nejlépe chutná vychlazený.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.