Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto poté zpracujeme ještě na vále a rozprostřeme do vymazané formy, vč. stěn.
NÁPLŇ
V míse metličkou smícháme tvaroh se zakysanou smetanou. Poté přidáme celá vejce, mléko a zamícháme. Přisypeme moučkový cukr, vanilinový cukr a opět promícháme. Nakonec přisypeme vanilkový pudink. Polovinu vzniklé náplně odlijeme do jiné mísy. Do oddělené části následně nasypeme kakao a důkladně smícháme. Od středu formy lžící střídavě vrstvíme světlou a tmavou náplň.
Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 60 min. (Já jsem pekla 90.)
Vychladlý koláč vyjmeme z dortové forma nakrájíme na trojúhelníky. Nejlépe chutná vychlazený.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé