Mouku prosijte s cukrem a přidejte rozehřáté máslo s medem, žloutky, rum, jedlou sodu, směs koření na perník a citrónovou kůru. Zpracujte na hladké tužší těsto, které nechte nejlépe dva dny odležet. Pak ho znovu intenzivně propracujte a rozválejte na plát silný 3 mm.
Formičkami vykrajujte tvary a rozložte je na plechy vymazané tukem. Pečte při 180 °C asi 15 minut. Po upečení potřete bílkem a nechte na kovové mřížce vychladnout.
Z bílků, cukru a šťávy utřete hladkou lesklou polevu. Naplňte ji do malého kornoutku a perníčky ozdobte.
Na vále zpracujeme tvaroh, mouku, vejce a sůl ve vláčné těsto. Rozkrájíme na stejně velké kousky a do každého zabalíme…
více o Tvarohové knedlíky s meruňkami
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu
Rozdrobíme sušenky a smícháme s máslem a vytvoříme hutnou směs, kterou vmačkáme do formy na dort. Směs nesmí být příliš…
více o Nepečený tvarohový dort
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé