Mouku prosijte s cukrem a přidejte rozehřáté máslo s medem, žloutky, rum, jedlou sodu, směs koření na perník a citrónovou kůru. Zpracujte na hladké tužší těsto, které nechte nejlépe dva dny odležet. Pak ho znovu intenzivně propracujte a rozválejte na plát silný 3 mm.
Formičkami vykrajujte tvary a rozložte je na plechy vymazané tukem. Pečte při 180 °C asi 15 minut. Po upečení potřete bílkem a nechte na kovové mřížce vychladnout.
Z bílků, cukru a šťávy utřete hladkou lesklou polevu. Naplňte ji do malého kornoutku a perníčky ozdobte.
Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě